3.5.11

Ulkomaalaisten työllisyys


Ulkomaan kansalaisten työllistyminen vaihtelee suuresti kansalaisuudesta riippuen. Parhaiten työllistyvien kansallisuuksien työttömyysaste on jopa Suomen kansalaisia alhaisempi. Tällaisia kansallisuuksia ovat hiukan yllättäen mm. Kenia ja Kamerun. Suuremmista kansallisuusryhmistä intialaiset, kiinalaiset ja saksalaiset työllistyvät hyvin.

Ongelmamaita ovat Irak, Somalia, Sudan ja Iran joiden kansalaisten joukossa työttömiä on enemmän kuin työllisiä.


Tieto tulee tilastokeskukselta ja koskee vuotta 2009. Työllisiä ovat kaikki jotka ovat vuoden viimeisellä viikolla työssä. Työttömiä ovat ne jotka ovat vuoden viimeisenä työpäivänä työttömänä. Työvoima on näiden kahden joukon summa. Mukana ovat 18-74 vuotiaat.

Tunnisteet: ,

3 Comments:

At tiistaina, toukokuuta 03, 2011, Anonymous Anonyymi said...

Mistä työllisyyserot johtuvat? Minun on vaikea uskoa että geenit tai kulttuuri Ghanassa tai Somaliassa olisivat kovin erilaiset.

Onko kyse työperäisen maahanmuuton vs. pakolaisten osuudesta?

 
At tiistaina, toukokuuta 03, 2011, Anonymous Niko L. said...

Näyttäisi olevan vahva korrelaatio sen suhteen, kuinka paljon kyseisessä maassa on muslimeja. Vaikka siitä ei voikaan kovin suoraan päätellä, kuinka paljon muslimeja on kyseisestä maasta Suomeen tulleiden joukossa, niin vaikuttaisi siltä, että muslimit syystä tai toisesta työllistyvät muita heikommin.

 
At maanantaina, toukokuuta 09, 2011, Blogger nozick said...

Veikkaan että Kemia ja Kamerun (hyvä työllistyminen) vs. Sudan ja Somalia (heikko työllistyminen) erona on juuri kyseisten maiden turvallisuustilanne. Somaliasta tulee turvapaikanhakijoita joita ei palauteta vaikka he eivät pakolaisstatusta saakaan. Keniaan ja Kameruniin sen sijaan palautetaan (tai palautettaisiin), jolloin näistä maista tulee lähinnä henkilöitä työ- tai opiskelupaikan vuoksi.

En siis usko, että erot johtuvat niinkään eroista ko. maiden väestössä kokonaisuutena, vaan siitä ketkä Suomeen tulevat ja millä perusteella.

 

Lähetä kommentti

<< Home