23.9.08

Aivovuoto

Veronmaksajat julkaisi vuosittaisen palkkaverovertailunsa eilen. Tutkimuksessa ei ole mitään sinänsä yllättävää. Suomi on melko korkean verotuksen maa. Erityisesti hyvätuloisten verotus on korkeaa. Hyvätuloisten korkea verotus tekee Suomesta maahanmuuttomielessä erittäin epäkiinnostavan maan hyvätuloisille. Pienituloisille Suomi on sen sijaan kiinnostava maa. Onhan täällä hyvät sosiaalietuudet ja pienituloiselle kohtuullinen verotus. Maahanmuuttotilastotkin todistavat tämän: Suomesta muutti pois lähes 2700 korkeastikoulutettua. Suomeen muutti noin 1600 korkeasti koulutettua. Muuttotappio oli noin 1100.
Heikosti koulutettujen (l. ei korkeastikoulutettu) osalta muuttovoitto oli sen sijaan lähes 15000. En oikein näe miten tämä tulos on linjassa hallituksen maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa kirjatun tavoitteen "tukea Suomen kansainvälistymistä, parantaa kansainvälistä kilpailukykyä ja yhtenä keinona muiden keinojen joukossa vastata työvoiman ja koko väestön ikääntymisestä aiheutuviin haasteisiin" kanssa.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At tiistaina, syyskuuta 30, 2008, Blogger Lasse Pitkäniemi said...

Olen niin ylpeä, että pääsin kasvattamaan korkeakoulutettujen maastamuuttotilastoa (tosin se oli vuonna 2007, joka ei kuvaan mahdu)...

 

Lähetä kommentti

<< Home