30.7.07

Asuntojen hinnat jatkavat nousuaan

Toisin kuin ennustin (1, 2, 3) jatkavat asuntojen hinnat yhä nousuaan. Hintojen nousuvauhti oli tilastokeskuksen tietojen mukaan yhä yli kuusi prosenttia vuositasolla. Kauppalehden uutisointi, että "Nousuvauhti hidastuu" on siinä mielessä vanha uutinen, että nousuvauhti on hidastunut jo yli vuoden. Itse pidän kuuden prosentin vuosittaista arvonnousua aika kovana tuottona kiinteistölle.
Merkkejä markkinoiden jäähtymisestä on nähtävissä lähinnä tehtyjen kauppojen volyymissa. Niissä on nähtävissä selvä pudotus viimeisimmällä vuosineljänneksellä. Saa nähdä siirtyykö volyymimuutos hintoihin seuraavalla vuosineljänneksellä. Näin käy mikäli asuntojen myyjiltä pettää hermo. Oma veikkaus on, että hintojen nousuvauhti jatkaa putoamistaan. Koko vuoden tasolla mennään kuitenkin yhä selvässä nousussa. Tosiasiallisesti kiinteistöt samoin kuin arvopaperit ovat tietysti erittäin kalliita. Kuluttajien henkilökohtainen talous ja näkymät ovat kuitenkin niin hyvät, että kuplan puhkeamisesta ei ole merkkejä.

Tunnisteet:

1 Comments:

At tiistaina, heinäkuuta 31, 2007, Blogger Dr. Doctor said...

Voisiko ajatella että volyymilasku on merkki 90-luvulla keräytyneiden paineiden purkautumisesta. Eli lasku olisi vain normaaliuden saavuttamista.

 

Lähetä kommentti

<< Home