12.4.07

Verotus kevenee - vai keveneekö?


Edellinen hallitus kuulemma kevensi veroja. Veronmaksajain keskusliittokin kertoo, että tuloverotus on keventynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1995 lähtien. Tästä huolimatta valtion verotulot ovat jatkuvasti nousseet. Verotulot olivat vuonna 2006 30 prosenttia korkeammat kuin vuonna 1999. Tulo- ja varallisuusveron tuotto on Vanhasen hallituksenkin kaudella kasvanut. Samaan aikaan kokonaisveroaste laskee vain erittäin loivasti. Kaiken keventämisen jälkeen kokonaisveroaste on saatu pudotettua vuoden 1990 tasolle.

Temppu tehdään ilmeisesti niin, että tuloveroasteikkoa on lievennetty, mutta tulotason nousu on eliminoinut valtaosan tästä kevennyksestä. Samaan aikaan kasvava kulutuskysyntä on lisännyt arvonlisäverotuloja ja nousevat sosiaaliturvamaksut ovat kiristäneet palkansaajien kokonaisverotaakkaa.

Lopputuloksena on, että verotuksen voidaan sanoa keventyneen, vaikka veroeurot kasvavat koko ajan. Kysymys kuuluu, kuinka pitkään tätä silmänkääntötemppua voi jatkaa?

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007, Blogger roskaposti said...

"
valtion verotulot ovat jatkuvasti nousseet. Verotulot olivat vuonna 2006 30 prosenttia korkeammat kuin vuonna 1999
"

Oletko kuullut inflaatiosta? Vaikka kokonaisveroaste pidettäisiin jatkuvasti samana, niin verotulot tietysti kasvavat, koska valtio painaa lisää rahaa

 

Lähetä kommentti

<< Home