31.7.06

Olin väärässä

Pörssikurssien ja korkojen osalta olin kyllä oikeassa, mutta asuntojen hintojen osalta näytän ainakin toistaiseksi olleen väärässä. "Ennakkotietojen mukaan asuntojen hinnat nousivat vuoden 2006 toisella neljänneksellä. Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat keskimäärin 1,8 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna koko maan tasolla. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 1,9 prosenttia ja muualla Suomessa 1,8 prosenttia." Puolustuksekseni totean kuitenkin että asuntokaupan volyymi näyttäisi pudonneen voimakkaasti. Asuntokauppojen määrä on tilastokeskuksen taulukon mukaan pudonnut alhaisimmalle tasolleen ainakin kolmeen vuoteen. Mikäli volyymipudotus on myös johtanut myyntiaikojen pidentymiseen, voi olla että näemme vielä hintojen putoamista ennen vuoden loppua. SKV:n taannoinen asuntobarometrikin ennakoi myyntiaikojen pidentymistä ja hintojen hienoista laskua.

Tunnisteet:

2 Comments:

At tiistaina, elokuuta 01, 2006, Blogger P.Nykanen said...

Pörssikursseista ainakin 50 % on psykologiaa. Ne nousevat ja laskevat kuin keväinen tuulenvire. Nähdäkseni piensijoittajan perussääntö on se, että ei myy osakkeitaan tappiolla ellei ole todella pakko. Oston kannattaa kohdistaa vakavaraiseen voittoa tuottavaan yritykseen.

 
At keskiviikkona, elokuuta 02, 2006, Blogger nozick said...

Pörssikurssit ovat päivien tai viikkojen aikajänteellä lähes sataprosenttisesti psykologiaa, mutta pitkällä aikajänteellä, eli vuosissa tai vuosikymmenissä mitattuna lähes kokonaan reaalimaailmaan perustuvia.

Piensijoittajalle paras sijoitusstrategia on ostaa koko ajan, eikä myydä "koskaan". "Koskaan" tarkoittaa sitä, että osakkeita myydään vasta sitten kun kertyneet varat käytetään siihen tarkoitukseen, mitä varten rahaa alunperinkin ruvettiin säästämään, oli se sitten asunnon osto tai eläkepäivien viettäminen.

 

Lähetä kommentti

<< Home