21.9.06

Mielipidepoliisi iskee taas

Ilkka Kokkarinen, joka kirjoitti aiemmin Lovelacen testi -blogia ja nykyään mainiota englanninkielistä Sixteen Volts -blogia on joutunut feministien hampaisiin. Ilkka opettaa tietojärjestelmätiedettä Ryerson Universityssä. Nyt paikallinen opiskelija on usuttanut yliopiston hallintoelimet ja opiskelijalehden Ilkan kimppuun. Saatamme piakkoin joutua jälleen todistamaan tilannetta missä väärät mielipiteet johtavat työpaikan menetykseen. Surullista.

Yleisemmän tason huomio on, että on olemassa kaksi asiaa joista kirjoittamalla joutuu lähes varmuudella jollain aikavälillä ongelmiin: ihmisrodut ja naiset. Kaikesta muusta saa kirjoittaa lähes mitä vaan ilman sen kummenpia todisteita.

Ohje bloggaajille: älä koskaan kirjoita omalla nimelläsi naisista tai muista kuin euripidisestä rodusta mitään negatiivista. Itse asiassa roduista ei oikeastaan kannata kirjoittaa mitään. Jonain päivänä joudut maksamaan sanoistasi. Miehistä ja erityisesti valkoisista miehistä sen sijaan saa kirjoittaa mitä vain pahaa ilman mitään todisteita. Alla vielä hiukan esimerkkejä oikean mielipiteen valintaan:

Miehet ovat aiheuttaneet kaikki sodat - oikea mielipide.
Naiset ovat matematiikassa keskimäärin miehiä heikompia - väärä mielipide.
Amerikkalaiset ovat pinnallisia - oikea mielipide.
Juutalaiset ovat poikkeuksellisen älykkäitä - väärä mielipide (1).
Miehet ovat väkivaltaisempia kuin naiset - oikea mielipide
Naiset ovat tunneälykkäämpiä kuin miehet - oikea mielipide
Miehet ovat älykkäämpiä kuin naiset - väärä mielipide.

Harjoitelkaa itse oikeiden mielipiteiden muodostamista! Muutaman vuoden harjoittelun jälkeen voitte ruveta bloggaamaan omalla nimellänne!

(1) Tämä on kompa. Syy miksi juutalaista rotua ei saa kehua, on se että rodun ja älykkyyden tunnustaminen relevanteiksi konsepteiksi mahdollistaa keskustelun mustien älystä, mikä on äärimmäisen tuomittavaa.

Tunnisteet: