14.5.09

Oinosen mielipiteenvapaus

Hurskastelussa on saavutettu taas uusia korkeuksia, kun edustaja Oinosen puheenvuorosta homoparien adoptio-oikeuskeskustelussa on tehty valtakunnan ykkösuutista. Mitä Oinonen oikeasti sanoi?
Arvoisa puhemies! Tässä lainmuutoksessa ei ole kyse pelkästään nais- ja miesparien sisäisien adoptioiden muutoksesta, vaan tällä on myös periaatteellista merkitystä. On kyse rajoista. Missä menevät vapaamielisyyden rajat? Kysyn, onko pelättävissä, että maailmalla aletaan esittämään vaatimuksia siitä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa? Hollannissa puolestaan on puuhattu pedofiilien omaa puoluetta. Suomalaiset tosin reagoivat asiaan perustamalla adressin, jossa vaadittiin kyseisen puolueen kieltämistä. Yli 170 000 suomalaista on kirjoittanut nimensä adressiin. Missä siis menee vapaamielisyyden raja? Missä menee raja, jolloin voimme huutaa seis, tai oikeammin, milloin meidän kansanedustajien pitää huutaa seis? Ehkä se raja menee siinä, kun kansan valitsemien edustajien omatunto alkaa öisinkin soimata.
Minusta Oinonen on ihan oikealla asialla kysyessään onko vapaamielisyydellä rajoja. Moraalirelativistin mielestä ei ole. Vanhoillinen moraalijärjestelmä joka kieltää avioliiton ulkopuoliset suhteet, itsetyydytyksen ja uhkapelin on aivan yhtä hyvä tai huono kuin sellainenkin järjestelmä, jossa seksiä saa harrastaa kenen tahansa kanssa koska tahansa, ja sukupuoli- tai muun suhteen saa rekisteröidä kenen tai keiden tahansa kanssa. Itse en ole moraalirelativisti. Moraalijärjestelmä joka kannustaa pysyviin parisuhteisiin, lasten tekemiseen näissä pysyvissä parisuhteissa, sekä aviolliseen uskollisuuteen on minusta hyvä. Taidan siis olla Oinosen kanssa samoilla linjoilla

Oinosen koiravertaus ei tosin ole kovin osuva. Paineet avioliiton käsitteen laajentamiseen tuskin tulevaisuudessakaan kohdistuvat zoofiiliseen suuntaan. Avioliiton alaikärajan laskemiseen tai moniavioisuuden sallimiseen on sen sijaan jo koepalloja heitetty.

2 Comments:

At sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009, Anonymous libi said...

Oinosen kommentin tuo kohta oli hyväksyttävä.

Minäkään en ole arvorelativisti, mutta tarkoitatko sinä, että on paheksuttavaa, jos suostuvaiset aikuiset sinkut harrastavat seksiä vapaasti keskenään?

Valtio ei saisi puuttua ihmisten seksuaalisuuten ja ihmissuhteisiin kuin aivan välttämättömimmän minimin. Ihmiset saavat sitten keskenään puhua jonkin perhemallin puolesta.

 
At keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2009, Blogger nozick said...

Kunnioitan ihmisten yksityisyyttä, joten minun mielestäni täysivaltaiset ihmiset saavat makuuhuoneissaan tehdä mitä lystäävät.

 

Lähetä kommentti

<< Home