21.4.09

Mitä tapahtui Harri Kahlokselle?

Turun Sanomat uutisoi keskiviikkona 15.4. pianisti Harri Kahloksen voittaneen suuren Concours de Piano de France -kilpailun Ranskassa. Uutinen levisi STT:n avustuksella nopeasti lukuisiin suomalaisiin lehtiin. Palkintosummakin oli aika merkittävä, 30.000 euroa.

Paria päivää myöhemmin TS kuitenkin kertoi että, "Uutinen on herättänyt laajaa kummastusta musiikkipiireissä." Kilpailua ei ilmeisesti edes ole olemassa, joten Kahlos ei ole sitä voinut voittaa. Turun Sanomien tulkintavirheestä asiassa ei oikein voi olla kysymys, koska TS oli kertomansa mukaan haastatellutkin Kahlosta asian tiimoilta. Kahlos oli itse kertonut "Turun Sanomille kilpailun kulusta yksityiskohtaisesti".

Kahlos ei ole kommentoinut tapausta, eikä Turun Sanomat tai muukaan media ole kommentoinut asiaa enempää. Mikä on tarinan tausta? Onko Harri Kahlos pilailumielessä testannut julkaiseeko kulttuuritoimitus mitä vaan ilman taustojen tarkoitusta, vai onko kyseessä jonkinasteinen mielenterveysongelma harha-aistimuksineen?

Mielenkiintoinen lisämauste soppaan tulee siitä, että TS:n arkistosta löytyy juttu huhtikuulta 2007, jossa kerrotaan Harri Kahloksen voittaneen ranskalaisen "Con-cours-Musical-de-France" -pianokilpailun. Onkohan tällä jutulla tosipohjaa? Internet haku kyllä löytää Concours Musical de France -nimisen pianotapahtuman, mutta Harri Kahloksen nimeä ei aiempien voittajien listalta löydy.

1 Comments:

At tiistaina, huhtikuuta 21, 2009, Blogger Kumitonttu said...

Ihme juttu. Kirjoittelehan lisää, jos asiasta jotain selviää. Alkoi kiinnostamaan itseänikin.

 

Lähetä kommentti

<< Home