27.1.09

Tontti

Olen vilkuillut edellisessä postauksessa plagioinnista syyttämäni Tontin blogia. Mieshän on mielenkiintoinen kirjoittaja! Ote on sopivan poleeminen teksttit ovat ytimekkäitä. Poliittiset kantamme poikkeavat toisistaan ilmeisen voimakkaasti, joten useimpia kirjoituksia en voi ainakaan kokonaan allekirjoittaa.

Pysähtyneistö vastaan fiksuimmisto on siltä osin osuva, että oikeisto-vasemisto -akseli on vanhentunut. Tontin jaottelu pysähtyneistöön ja fiksuimmistoon on sen sijaan jo perusidealtaan pielessä ja osoittaa sen tyyppistä arroganssia joka ei ole koskaan johtanut hedelmälliseen ajatteluun. Oman näkemyksen julistaminen 'fiksuksi' leimaa muut näkemykset 'dorkaksi'. Tällaisella retoriikalla ei ajatus kirkastu.

Feminismi: miesten vapautusliike kritisoi miehuuteen liitettyjä stereotypioita, mikä on hyvä. Siinä Tontti menee harhaan, että hän kehuu feminismiä näiden stereotypioiden purkamisesta. Feminismi aatteena on tehnyt paljon hallaa miehille nimenomaan vahvistamalla stereotypioita. Feminismissähän kaiken pahuuden ydin ja alkujuurikin on nimetty miesten mukaan patriarkaatiksi. Mies-stereotypioiden purkamisessa aatemaailma, jonka ytimeen kuuluu yhden kollektiivin (naiset) vapauttaminen toisen kollektiivin (miehet) vallasta soveltuu harvinaisen huonosti.

Säälittävä Venäjä laittaa Venäjän globaalissa taloudessa oikeaan mittasuhteeseen. Suomen kannalta tosin on oleellista muistaa, että Pietarissa asuu parinsadan kilometrin päässä Helsingistä reilu viisi miljoonaa ihmstä. Suomen kannalta Venäjä on edelleenkin suuri maa.