23.11.09

Ilmastonmuutospolitiikkaa

Hesari uutisoi perjantaina, että East Anglia Climatic Research Unit on joutunut tietomurron kohteeksi. Tuhansia sähköposteja ja tiedostoja vuodettiin verkkoon torstaina. Osa sähköposteista vaikuttaa melko rankoilta. Niissä pohdiskellaan mm. miten "skeptikkojen" mainetta voitaisiin parhaiten mustata, miten tietoa voitaisiin parhaiten pimittää ja kuinka skeptikkojen tieteelliset artikkelit saataisiin pidettyä poissa IPCC prosessista. Lisäksi useammassakin sähköpostissa näytettäisiin pohdiskelevan mm. aikasarjojen väärentämistä.

On tietysti mahdollista, että sähköpostit näyttävät asiayhteydestä irrotettuina pahemmilta kuin ne tosiasiassa ovatkaan. On ehkä myös mahdollista, että vaikka pääosa sähköposteista onkin aitoja, niin osa niistä voi olla väärennettyjä. Joka tapauksessa asia on sen verran vakava, että asiaa luulisi Hesarinkin tutkivan.

Toistaiseksi Hesarin toimmittajilla ei kuitenkaan ole ollut aikaa itse paneutua asiaan, vaan Hesarin uutisointi koostuu erilaisten "asiantuntijoiden" kommenteista. Vihreiden Oras Tynkkynen esim. kertoo, että sähköposteista ei löytynyt kovin järisyttäviä tietoja. Ilmeisesti Hesari luottaa tässä Tynkkysen näkemykseen koska omaa analyysia asiasta ei ole näkynyt.

Tunnisteet: ,