16.9.09

Löytöjä budjettiesityksestä

Selailin hiukan budjettiesitystä. Mielenkiintoisia löydöksiä. Lainaan suoraan hallituksen esitystä:
Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Tästä johtuen hakijoiden vastaanoton kustannukset sekä pakolaisista ja turvapaikanhakijoista kunnille maksettavat korvaukset ovat lisääntyneet ja näihin menoihin ehdotetaan 76 milj. euron lisäystä.
Tätä voi verrata esim. tähän:
Työttömyysturvaa ja työttömien koulutusetuuksia uudistetaan vuoden 2010 alusta lukien. Osana uudistuksia vuoden 2010 alusta otetaan käyttöön aktiivitoimenpiteiden ajalta maksettava korotettu tuki myös työttömyysturvan perusturvassa. Uudistukset lisäävät menoja runsaalla 104 milj. eurolla, josta valtion osuus on vajaa 25 milj. euroa. Vuorotteluvapaa vakinaistetaan.
tai tähän:
Talousarvioesitys sisältää useille hallinnonaloille kohdistuvan 70 milj. euron toimenpidekokonaisuuden, jonka tavoitteena on nopeasti ja tehokkaasti tukea työllistymistä sekä sitä tukevaa koulutusta. Samalla tuetaan tulevan talouskasvun edellytyksiä.
tai tähän:
ylimääräistä rintamalisää saavan rintamaveteraanin korotettuun tai ylimpään hoitotukeen maksetaan 50 euron suuruista rintamalisää 1.9.2010 lukien. Tämä lisää valtion menoja 1,2 milj. euroa.
En oikein usko että kansalaisten enemmistö kannattaa sellaista talouspoliittista linjaa jossa turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun joudutaan panostamaan yhtä paljon kuin työllistymisen edistämiseen tai työllisyysturvaan, puhumattakaan siitä, että turvapaikanhakijapanostusten lisääntyminen on 63-kertainen rintamaveteraanipanostusten lisääntymiseen.

Tunnisteet:

1 Comments:

At keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009, Anonymous Anonyymi said...

Työttömyyden hoito verovaroilla kuulostaa niin väärältä politiikalta, kuin politiikka väärässä voi vain olla.

Tuottavat ihmiset maksavat tuottamattomille siitä, että tuottamattomille saadaan tuottamatonta puuhastelua. Lähtökohtaisestihan mikään julkinen toiminta ei tuota mitään muuta, kuin kustannuksia tuottaville. Ja kun lopulta työllisyys on täysin riippuvainen tuottavien toimijoiden toiminnan kannattavuudesta, on nykyinen toiminta nopein ja varmin tie niin lyhyen kuin pitkänkin välin työttömyyden lisääntymiseen.

Turvapaikkabisnes kuuluu tähän samaan kastiin. Vaikka se onkin karmivaa muiden rahojen väärinkäyttöä, niin se ei kuitenkaan vedä vertoja keinotekoiselle työllistämiselle.

 

Lähetä kommentti

<< Home