6.10.06

Objektiivisesta raportoinnista

Hesari pyrkii ymmärtääkseni jakamaan mielipiteet ja uutisoinnin selvästi erillisiksi. Uutisartikkelit eivät saisi heijastaa toimittajan omia näkemyksiä, vaan mielipiteet erotellaan omiin kommenttibokseihinsa ja tietysti pääkirjoitussivulle. Toisinaan toimittajan omat näkemykset työntyvät kuitenkin läpi. Esimerkikiksi lainausmerkkien käyttö on toisinaan aika mielenkiintoista. Vai mitä sanotte päivän Hesarin uutisoinnista koskien lakiesitystä hedelmöityshoidoista: "Hedelmöityshoitojen kieltämistä yksinäisiltä naisilta ja naispareilta perustellaan eduskunnassa "yhteiskunnassa vallitsevilla arvoilla". Eduskunnan lakivaliokunta sai torstaina valmiiksi hedelmöityslakia koskevan esityksensä, johon perustelut on kirjoitettu."

Miksikönän minä saan tästä sellaisen käsityksen että "toimittaja" ei hyväksy yhteskunnassa vallitsevia arvoja hyväksyttäväksi perusteluksi lakiesitystä muotoiltaessa.

Tunnisteet:

3 Comments:

At perjantaina, lokakuuta 06, 2006, Blogger Jari said...

Tuollainenhan "on" vain "luovaa".

http://www.juvalamu.com/qmarks/

 
At perjantaina, lokakuuta 06, 2006, Blogger Rebyk said...

Usein lainausmerkkejä käytetään välittämään kirjoittajan näkemyksiä, mutta joskus niitä käytetään jopa merkitsemään lainausta. Kyseisessä lakivaliokunnan mietinnössä lukee näin:

Lakivaliokunnan mielestä myös ihmiselämän alkua sääntelevän, hedelmöityshoitoja koskevan lain kaltaisen säädöksen tulee voimakkaasti nojautua yhteiskunnassa kulloinkin vallitsevina pidettäviin arvoihin.

Eipä tuo suora lainaus ole, mutta juuri tässä tapauksessa toimittajan näkemysten etsiminen rivien välistä ja lainausmerkeistä vaikuttaa isosiskon touhulta. En väitä, etteikö Hesarin uutisissa välillä olisi toimittajien mielipiteitä seassa, mutta tämä ei vaan ollut selkeä esimerkki asiasta.

 
At lauantaina, lokakuuta 14, 2006, Blogger roskaposti said...

"Miksikönän minä saan tästä sellaisen käsityksen että "toimittaja" ei hyväksy yhteskunnassa vallitsevia arvoja hyväksyttäväksi perusteluksi lakiesitystä muotoiltaessa."

En minäkään vaan hyväksy kaikkien lakien kohdalla. Esimerkiksi tulonsiirtojen perusteluksi en hyväksy vallitsevia arvoja, vaan objektiiviset arvot.

 

Lähetä kommentti

<< Home