17.5.06

Perhearvoista, politiikasta ja poliittisesta korrektiudesta

Arnold Kling kirjoittaa perheen ja valtion suhteesta. Klingin pääviesti on, että erilaiset tulonsiirrot toimivat myös kannustinjärjestelminä. Jos valtio siis antaa taloudellista tukea työttömille, yksinhuoltajille ja opiskelijoille, niin lopputuloksena on enemmän työttömiä, yksinhuoltajia ja opiskelijoita. Hyvinvointivaltio, jonka perusideana on antaa taloudellista tukea heikkoon taloudelliseen asemaan joutuneille ihmisille siis samanaikaisesti kannustaa ihmisiä tekemään sellaisia päätöksiä joka saattaa heidät heikkoon taloudelliseen asemaan.

Alhaisen veroasteen "yövartijavaltio" ei Klingin mukaan kannusta individualismiin vaan perhekeskeiseen konservatismiin, koska julkisen turvaverkon puuta ajaa ihmiset hakemaan turvaa perinteisestä turvaverkosta - perheyhteisöstä.

Lontoossa totuus ja poliittinen korrektius ovat joutuneet ikävälle törmäyskurssille. Lontoossa on käytössä automaattikameroita jotka tunnistavat auton rekisterinumeron ja yhdistävät tiedon poliisin rekistereihin. Mikäli auto on varastettu, sen ajoneuvovero on maksamatta, tai jos autoa etsitään jostain muusta syystä, lähetetään partio pysäyttämään auto. Päätöksenteko on siis täysin automaattista, eikä siihen voi siten liittyä rotuennakkoluuloja. Nyt on käynyt ilmi että 46 prosenttia pysäytetyistä autoilijoista on mustaihoisia, vaikka Lontoon asukkaista vain 11 prosenttia on mustia. Edes kameroiden sijoittelu mustien suosimille asuinalueille ei selitä ilmiötä, sillä Lontoon mustimmillakin asuinalueilla mustien osuus väestöstä on korkeintaan 25 prosenttia.

Jussi Halla-Ahon kirjoitus "Suvaitsematon syrjäytyneistö ja muuta ajankohtaista" on erinomainen. Halla-Aho on taitava kirjoittaja jonka mielipiteet multikulturalismista herättävät epäilemättä keskustelua. Mistäköhän johtuu, että kaksi ainakin pintapuolisesti samankaltaista ajattelijaa, Halla-Aho ja Panu, jotka molemmat ovat kaikenlisäksi lingvistejä, ovat toisilleen niin ilkeitä?

4 Comments:

At tiistaina, toukokuuta 23, 2006, Blogger Panu said...

Mistäköhän johtuu, että kaksi ainakin pintapuolisesti samankaltaista ajattelijaa, Halla-Aho ja Panu,

Mielestäni edelläoleva täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön ja harkitsen vakavasti oikeustoimiin ryhtymistä. Hehhee!

 
At lauantaina, elokuuta 19, 2006, Blogger Markku said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At lauantaina, elokuuta 19, 2006, Blogger Markku said...

Yksi hyvin suuri ero näiden ajattelijoiden välillä on, että Höglund uskoo jalon valheen ideaan ja Halla-aho ei.

 
At maanantaina, elokuuta 21, 2006, Blogger Markku said...

Höglundilla on lisäksi pitkä historia "jalojen valheiden" todeksi uskottelemisesta jopa itselleen. Hänhän oli näet oman todistuksensa mukaan vuosikausia profeministi, kunnes todellisuuden ja feminismin välinen ristiriita aiheutti niin kovaa kognitiivista dissonanssia ja masennusta, että padon murruttua hänestä on tullut kiihkomielinen feminismin vastustaja. Puistattaa ajattellakin millainen kiihkonationalisti hänestä saattaa tulla, kunhan Euroopan monikulttuurisuuskokeilu on ajanut itsensä muutaman vuosikymmenen kuluttua umpikujaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home