21.6.06

Hajalöytöjä

Jussi Halla-Aho kirjoittaa Pakistanilaissyntyisten poliisien korruptiosta Iso-Britanniassa. Tutkimustulos jonka mukaan pakistanilaissyntyisiin poliiseihin kohdistuu muita poliisiryhmiä enemmän valituksia ei tietenkään johda toimiin joilla pakistanilaissyntyisten poliisien toimintaa pyrittäisiin parantamaan, vaan siihen että pakistanilaissyntyisiin poliiseihin kohdistuva epäreilu kritiikki ja piilorasismi tuomitaan voimakkaasti. Kognitiivinen dissonanssi on jännittävä ilmiö.

Tieteessä Tapahtuu lehden uusi numero löytyy taas netistä. Ainakin Anu Lahtisen artikkeli Järki ja tunteet 1500-luvun avioliittomarkkinoilla on mielenkiintoinen.

PS. Kirjoittelu on jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Syynä on, että työ vie juuri nyt kaikki mehut. Voin vain todeta että onnettumuus saapuu harvoin yksin. Kun asiat alkavat mennä pieleen, niin ne menevät yleensä kunnolla pieleen. Asioiden kuntoon laittaminen on paljon työläämpää kuin niiden sotkeminen. Nämä kliseet kuvaavat harvinaisen hyvin työtilanettani juuri tällä hetkellä. Ehkä hommat ovat syksyllä taas kunnossa ja muillekin kuin työasioille riittää taas ajatuskapasiteettia.