31.5.11

Ulkomaalaisten huoltosuhde



Postasin jokin aika sitten kuvan ulkomaalaisten työllisyydestä. Kuva osoitti kuinka suuret erot eri ulkomaalaisryhmien työllistymisessä on. Kansantalouden kannalta pelkkä työllistyminen ei kuitenkaan ole riittävä mittari. Toinen oleellinen elementti on, kuinka suuri osa väestöstä ylipäänsä on työvoimaa. Alaikäiset lapset, vanhukset, työluvattomat tai muusta syystä työhaluttomat tai -kyvyttömät eivät esiinny työttömyystilastoissa.


Eri maiden järjestys ei kovin paljoa muutu. Somalia, Irak ja Sudan ovat edelleen listan hännillä ja Kenia ja Kamerun kärjessä kun maat on järjestytty huoltosuhteen mukaiseen järjestykseen. Nigeria kirii huoltosuhteella mitattuna kärkikolmikkoon. Kärkisijoilla olevien maiden kansalaisia on Suomessa tosin hyvin vähän.


Häntäpään kuva rumentuu entisestään. Vain noin kymmenesosa Suomessa olevista Somalialaisista, Irakilaisista ja Sudanilaisista on töissä.


Paljon työtä tekevää joukkoa sisältäviä suurempia maahanmuuttajaryhmiä ovat esim. Iso-Britannian, Viron ja Saksan kansalaiset. Näistä maista toteutuu Suomeen aitoa työperäistä maahanmuuttoa.

Tunnisteet: ,

3 Comments:

At perjantaina, elokuuta 05, 2011, Anonymous Anonyymi said...

Moi. Olisi kiva kuulla ajatuksiasi EKP:n mahdollisesta romahtamisesta.. sen ostettua roskalainoja suurilta mailta jotka eivät koskaan tulemaksamaan takaisin kaikkea velkaansa.

Voiko EKP tekohengityksen avulla pitää EU:ta pystyssä vai murtuuko joku palkki kohta? (inflaatio)

 
At maanantaina, elokuuta 22, 2011, Blogger nozick said...

EKP ajautuisi tekniseen konkurssiin, mikäli useampi PIIGS maa ajautuisi maksukyvyttömyyteen. Asia on tietysti helposti ratkaistavissa poliittisin päätöksin. Eihän tarvita muuta kuin setelirahoitusta suoraan EKP:n taseeseen. Ilmeisesti tällainen setelirahoitus vaatii kuitenkin euromaiden yksimielisen hyväksynnän, eli aiheeseen liittyy sekä poliittinen riski, että tiukat neuvottelut.

 
At perjantaina, joulukuuta 02, 2011, Anonymous Anonyymi said...

Hieno blogi. Antaisitko lähteen tälle ja mielellään muillekin tilastoillesi?

 

Lähetä kommentti

<< Home