9.10.08

Taantuma on tulossa

Viimeaikojen talousuutiset ovat olleet hämmästyttävää luettavaa. Myös erittäin vakavaraisina instituutioina pidettyjä pankkeja on ajautunut vaikeuksiin. Rahoitusmarkkinakriisi on pahin ainakin sataan vuoteen. Suomessa on paljolti eletty lintukodossa ja uskottu kriisin koskettavan vain muita. Luulen että tässä ollaan väärässä. Suomikin on ajautumassa taantumaan. Suomen talous on äärimmäisen riippuvainen viennistä. Vientimarkkinoiden ajautuminen taantumaan tulee heijastumaan Suomeen pienellä viiveellä. Tilastokeskuksen kuvaaja kansantalouden tuotannosta näyttäisi kyllä osoittavan, että taantuma on jo alkamassa.

Tunnisteet:

2 Comments:

At tiistaina, lokakuuta 21, 2008, Anonymous Anonyymi said...

Mites tämä kuvaaja sopii edellisissä viesteissä antamiisi ostosuosituksiin? Uskotko, että osakemarkkinoilla alkaa nousu, vaikka reaalitalous vielä sukeltaa? t. Manninen

 
At sunnuntaina, marraskuuta 02, 2008, Blogger nozick said...

Juuri näin. Pörssi kulkee pääsääntöisesti reaalitalouden edellä, niin että kurssit laskevat ennen kuin reaalitalous kääntyy laskuun ja kurssit kääntyvät nousuun ennen reaalitalouden käännettä.

Tällä hetkellä oma vapaa sijoitusvarallisuuteni (ei asuntoa tms.) on sijoitettu 75%:sti lyhyeen korkoon ja 25%:sti osakkeisiin. Osakkeiden painoarvo on nousemassa.

 

Lähetä kommentti

<< Home