30.1.07

Luomisen tuska

Edellisestä postauksesta on jo 20 päivää, eikä tässäkään viestissä ole varsinaista asiaa. Pahoittelen. Olen luomisen kriisissä. Mieleeni ei ole tullut uusia, kiinnostavia teemoja joista voisin kirjoittaa. Myöskään uusia kiinnostavia tutkimuksia tai tilastoja ei ole tullut vastaan. Kotimainen politiikka on tuntunut lähinnä puuduttavalta, joten en ole sitäkään jaksanut kommentoida. Olen siis joutunut pohtimaan, että kirjoitanko jotain tyhjänpäiväistä, vai enkö kirjoita mitään. Päädyin sitten vihdoin kirjoittamaan jotain tyhjänpäiväistä.

Vakavammin sanottuna, olen myös miettinyt blogin tulevaa "toimituspolitiikkaa". Nykymallissa tekstit jakautuvat karkeasti kolmeen ryhmään: 1) Jonkun tutkimuksen tai tilaston esittely ja kommentaari ja/tai oman näkemykseni esittely, 2) Poliitikon tai muun mielipidevaikuttajan tekstin kommentointi ja 3) Linkkejä mielenkiintoisina pitämiini blogeihin.

Kirjoitustyyppi 1 on itselleni selvästi kiinnostavin, mutta myös työläin. 2-ryhmä on helppo ratkaisu, mikäli joku sattuu sanomaan jotain mitä edes viitsii kommentoida. Tämä on yllättävän harvinaista. 3-ryhmä on helppo, siltä osin kuin blogeja lukee joka tapauksessa.

En oikein osaa päättää jatkanko nykypainotuksella, vai pitäisikö jonkun ryhmän painoarvoa kasvattaa. Jatkan asian pohdiskelua. Asiaan saa pyrkiä vaikuttamaan.

P.S. Perjantaina julkaistaan IPCC:n uusi raportti ilmastonmuutoksesta. Sitä nyt ainakin pitää kommentoida, kunhan löydän jostakin aikaa paneutua raporttiin.

1 Comments:

At tiistaina, tammikuuta 30, 2007, Blogger Pikkupoika said...

Mielestäni nykytyyli on oikein hyvä :) Eikä siitä kirjoittamisen tiheydestä kannata murehtia, välillä on enemmän asiaa ja aikaa kirjoittaa, välillä vähemmän.

P.S. Totuuden hehkutuksesta huolimatta ei se IPCC:n raportti vielä perjantaina tule... perjantaina tulee vasta raportin yhteenveto. Sen jälkeen IPCC:llä on kolme kuukautta aikaa muokata varsinainen raportti vastaamaan yhteenvetoa... näinpäinhän teillä siellä yritysmaailmassakin toimintaan ;)

http://motls.blogspot.com/2007/01/ipcc-ar4.html

P.S.S. Jopa johtava (tieteellinen) AGW blogi RealClimate.org on liittynyt Totuuden Raamatuksi nostaman (ja Ollilankin mainitseman) Stern-raportin arvostelijoihin:
http://www.realclimate.org/index.php/archives/2007/01/stern-science/
Taitaa olla näissä vanhoissa aktivistipiireissäkin vähän sellainen "mopo on karannut käsistä"-fiilinki. Linkki erinomaiseen Stern-kritiikkiin löytyy tuosta:
http://alastontotuus.blogspot.com/2007/01/anti-stern.html
Varsinkaan sitä taloudellista puolta ei käsittääkseni suomalaisessa blogimaailmassa ole paljoakaan käsitelty ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home