7.2.05

Pressiklubi

Yleensä inhoan TV:n ajankohtaisohjelmia. TV jää formaattinsa luonteen vuoksi väkisinkin pinnalliseksi. Taitavasti kiertelevä poliitikko yhdistyneenä asiaan yleensä melko pintapuolisesti paneutuneeseen toimittajaan johtaa liian usein pinnalliseen jaaritteluun, missä tiukkuutta haetaan turhanpäisestä jankkaamisesta. Laatulehdistön seuraaminen on yleensä paljon mielekkäämpi tapa päästä asioihin sisälle.

Tímo Harakan perjantai-illan pressiklubi (TV2, klo 20:00) yllätti kuitenkin positiivisesti. Erityisesti tilanne jossa Eero Heinäluoma kiisti Tarja Halosen sanoneen, että rauhaanpakottamistoimenpiteet vaativat aina YK:n turvallisuusneuvoston mandaatin oli viihdyttävä. Tämä kiisto tapahtui välittömästi sen jälkeen, kun keskustelijat olivat katsoneet nauhalta kyseisen puheenpätkän, jossa Halonen yksikäsitteisesti sanoi, että rauhaanpakottamistoimenpiteet vaativat aina YK:n turvallisuusneuvoston mandaatin.

Muut keskustelijat purskahtivat nauruun, mutta Heinäluoman pokka piti. Toivottavasti tilannekomikka, sekä tahallinen että tahaton, on jatkossakin yhtä nasevaa.

Tunnisteet: