1.2.05

Suomen ulkopoliittinen linja

Alex Stubb ja Erkki Tuomioja jatkavat miekkailuaan. Tällä kertaa aiheena on Nato-jäsenyys ja erityisesti siitä käytävä keskustelu. Kiihokkeena toimi tällä kertaa Jukka Tarkan Sunnuntaihesariin kirjoittama juttu, jossa Haloseen ja Tuomiojaan henkilöityvää Suomen ulkopoliittista linjaa kritisoitiin epäjohdonmukaiseksi.

Tuomiojan vastaus on mutasarjaa: "Eduskunnasta puolueensa romahduksen myötä pudonneet EVA-tohtorit Penttilä ja Tarkka jaksavat jatkaa puoskarointiaan. Nyt on Tarkan vuoro HS:ssa jatkaa Penttilän viime vuonna aloittamaa kampanjaa. Kysymys on pyrkimyksestä estää Tarja Halosen uudelleenvalinta tasavallan presidentiksi, joka koetaan pahimmaksi esteeksi heidän kiihkeästi ajamalleen Nato-jäsenyydelle. Se on demokratiassa sallittua, vaikka tapa jolla he sitä tekevät ei ole erityisen tyylikäs eikä rehellinen. ..."

Stubbin vastaus tuli välittömästi: "Kyllä täytyy taas kerran ihmetellä ulkoministerin tapaa käydä julkista keskustelua. Hän ei taaskaan esittänyt yhtään asia-argumenttia Tarkan teesejä vastaan. Miten voi olla mahdollista, että liberaalissa demokratiassa jatkuvan kritiikin kohteena oleva ulkoministeri pääsee näin helpolla?

Analyyttinen kritiikki vain yltyy - sitä tulee joka suunnalta puolueesta, taustasta, vakaumuksesta ja iästä riippumatta. Viittä lehteä lukuunottamatta koko Suomen printtimedia kritisoi jatkuvasti ulkopoliittista johtoamme. Ja silti mitään ei tapahdu! Näkyvissä ei ole muutoksen häivää. ..."

Tuomiojan ja Stubbin kaikilla rintamilla käymä väittely on ehdottomasti politiikan parasta viihdettä tällä hetkellä.

Tunnisteet:

1 Comments:

At tiistaina, helmikuuta 01, 2005, Blogger Toni said...

Älä unohda Jukka Tarkan loistaa vastausta.

Ihmettelen vielä, että pidin itsekin joskus nuoruusvuosina Tuomiojaa jonkinlaisena intellektuellina. Kuitenkaan hän ei ole sanonut tässäkään yhteydessä mitään älykästä, käytöstapojen puutteesta puhumattakaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home