21.2.06

Työllisyys

Viimeisen vuoden aikana on uutisoitu lukuisia YT-neuvottelutita joissa on irtisanottu satoja työntekijöitä. Esimerkiksi käy Finlux (425 henkeä), Leaf (419 henkeä), Foxconn (290 henkeä) ja viimeisimpänä tänään Filtronic Comtec (140 henkeä) (Lähde: SAK). Yhteensä yli 30 hengen yrityksissä irtisanottiin 6692 henkeä. Samaan aikaan työllisten määrä on kuitenkin lisääntynyt 54 tuhannella (Lähde: Tilastokeskus). Työpaikkoja on siis luotu huomattavasti kovempaa tahtia kuin vanhoja on menetetty. OIkeastaan yhtäkään uutista en muista lukeneeni missä olisi ihasteltu uusia työpaikkoja. Samoin SAK ajaa kyllä 'muutosturvaa' jonka tarkoituksena on vaikeuttaa irtisanomisia, mutta kukaan ei tunnu ajavan lainsäädännön muutoksia jotka helpottaisivat työllistämistä. Onkohan tässä fokus ihan kohdallaan?

Tunnisteet:

1 Comments:

At keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006, Blogger Timo Riitamaa said...

"OIkeastaan yhtäkään uutista en muista lukeneeni missä olisi ihasteltu uusia työpaikkoja."

Ihmisen pää toimii sillä tavalla hassusti, että se muistaa parhaiten sitä ärsyttävät asiat. Kyllä lehdet ovat uusia työpaikkoja ihastelleet.

Etujärjestöjen tehtäviin taas kuuluu kiinnittää huomiota niiden mielestä ikäviin asioihin. Eihän Elinkeinoelämän Keskusliittokaan ole pahemmin ihastellut yhteiskuntamme nopeaa muutosta suunnitelmataloudesta nykytilaan, vaikka se ilahduttavaa onkin.

 

Lähetä kommentti

<< Home