23.5.05

Kiirettä pitää

Viestinä mahdollisille lukijoilleni - hiljaiselo ei johdu bloggausmotivaation tai sanomisen puutteesta, vaan kiireestä. Työkiireet ovat puristaneet kaiken liikenevän vapaa-ajan pois elämästä, joten bloggaamiseen ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa.

Pikaselaus blogistanissa tuotti kuitenkin sellaisen löydöksen, että ainakin fi-libistä löytyy parikin mielenkiintoista artikkelia. Erityisesti rikostilastojen vääristymistä ja yhteiskunnan turvallisuuden trendinomaista paranemista kommentoiva juttu on mielenkiintoinen. Olen itse tehnyt saman havainnon suomalaisten rikostilastojen pohjalta jo aiemmin. Henkirikosten määrä Suomessa on lähestulkoon trendinomaisesti laskenut viimeiset viisikymmentä vuotta. Ainut merkittävämpi hyppäys ylöspäin tapahtui keskioluen tullessa myyntiin ruokakaupoissa. Tämä johti alkoholin kulutuksen ja henkirikosten hyppäyksenomaiseen kasvuun. Alkoholiveron alennuksen vaikutuksia henkirikostilastoihin en tiedä. Veikkaan että vaikutus on melko marginaalinen.

Nyt lähden uudelle työmatkalle. Palailen nettiyhteyksien pariin loppuviikosta, jolloin ehdin mahdollisesti kirjoitella uusia juttuja.